Over de panda

Er zijn laatst panda’s in het wild geteld en het zijn er nog maar 1600 maar bij een DNA-onderzoek in 2006 kwam dit aantal uit op 2000 tot 3000.

De panda wordt 20 jaar oud in het wild.

En de draagtijd van een panda wisselt tussen de 72 en 324 dagen.

De panda leeft in Azië. In China om precies te zijn. Het dier is ongeveer 1 meter 80 groot. En eet wel 40 kilo bamboe per dag, zoals bamboe bladeren, bamboescheuten en bamboestengels. Gelukkig hebben ze goede tanden en ingewanden die zijn ingesteld op het eten van bamboe, want bamboe is taai eten.